top of page

OPENING UREN

SINT GENESIUS RODE (dorpsplein)

DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG

11.30 tot 14.00 en 17.30 tot 21.00

Bestellen kan op 0475/24.32.80

 

FRITKOT n.m.  \fʁit.kɔt\ 
 

De naam "FRITKOT" is de gangbare naam voor een hut waar in België friet wordt verkocht. Sinds kort zijn zowel de frituur, het productieproces als de fritkot erkend in het Belgisch cultureel erfgoed. We willen daarom deze knowhow promoten die we altijd hebben gewaardeerd en gekend. Het hoofddoel van onze Food Truck is om echte Belgische frieten aan te bieden, bereid en gepresenteerd op een traditionele manier zoals we dat in België weten. De friet wordt twee keer gekookt (gepocheerd en vervolgens aangebraden) in rundervet voor een unieke smaak en knapperigheid. Naast spiesjes bieden wij ook burgers van verse en artisanale producten aan. Al ons vlees is afkomstig van de boerderij "Hoeve Cuvry" in Dworp. Ook hebben wij een ruime keuze aan sauzen (22)

HISTORISCH

De geschiedenis van Fritkot begon in 2017 toen ik het concept Belgische friet wilde exporteren naar Zwitserland. Alles stond klaar, de locatie, de logistiek, zelfs de foodtruck was Zwitsers. Maar al heel snel werd het project afgebroken vanwege exportbeperkingen en keerde ik terug naar België met als doel hetzelfde concept bij ons te openen. In het begin deden we alleen evenementen, maar dat was niet genoeg. Dus ging ik naar de gemeente Rhode-Saint-Genèse om een ​​locatie te krijgen. Meteen volgden ze me en konden we starten op het station van Rhode. Een prachtige plek waar het allemaal begon. Een jaar later bood de gemeente ons aan om naar het nieuwe dorpsplein te verhuizen. Een beetje sceptisch en teleurgesteld tegelijk, maar we veranderden snel van gedachten toen we het potentieel van deze prachtige plek zagen. Met zijn spel vol spelletjes, zijn vele parkeerplaatsen, de Proxi, zijn kerk en zijn prachtige kasseien, zijn kerstdecor, werd het dorpsplein al snel duidelijk. Sindsdien zijn jullie er steeds talrijker en bieden wij u met veel plezier de lekkerste frietjes, burgers gemaakt met hoevevlees, verse groenten, huisgemaakte kroketten en tal van andere lekkernijen om te ontdekken. .

Inmiddels staan ​​we met een klein team van 4 klaar om er alles aan te doen om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Baptiste, de patat en receptiemanager. Een crème deze man! Altijd zeer attent en altijd goed advies.

Fernando (Papi), de hamburgermanager. Een oorlogsmachine! Even discreet als efficiënt.

Alexis, de manager. Ik werk achter de schermen om ervoor te zorgen dat alles goed gaat en dat er niets ontbreekt. Sophie, de baas. Event- en communicatiemanager. Een parel!

FRITKOT, een echte Belgische foodtruck

Belgische frietjes, een symbool. En daar mogen we trots op zijn!

 

Daarom wilde ik deze fantastische traditie, zo gewaardeerd bij de Belgen, door mijn ideale fritkot te creëren in de vorm van een voedselwagen. Deze respecteert scrupuleus de traditie, door verse frieten aan te bieden, gekookt in rundvet en geserveerd in een kegel, alleen vergezeld van vlees en sauzen van de beste kwaliteit. Precies zoals wij ze willen!

 

Bij mijn Fritkot, vindt u 11 mm verse frietjes tot in de perfectie bereid, ballekes en brochettjes die rechtstreeks van de boerderij komen,en een selectie Belgische sauzen om nog meer plezier te geven: Giant, Dallas, kaassaus, enz.

Met zijn vintage look en kwaliteitsproducten, zal de Fritkot food truck het verschil maken tijdens uw kleine of grote evenementen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een aanbod en een persoonlijk menu.

Overal in België beschikbaar, 24/7.

About

Enkele beelden

Photos

Neem contact!

FRITKOT
Zevenbronnenstraat 70
1653 Dworp

Tel:  +32 473 55 03 05

Email:  fritkotbelgium@gmail.com

BEDANKT! Bericht verzonden

CONTACT

Onze partners

FRIET
Devoghel
(Gooik)
 • White LinkedIn Icon
 • White Twitter Icon
 • White Google+ Icon
FRIET
VLEES
Hoeve Cuvry
(Dworp)
 • White LinkedIn Icon
 • White Twitter Icon
 • White Google+ Icon
VLEES
BROOD
Bakkerij Deneyer
(Dworp)
 • White LinkedIn Icon
 • White Twitter Icon
 • White Google+ Icon
BROOD
SAUZEN
Makadij
(Dilbeek)
 • White LinkedIn Icon
 • White Twitter Icon
 • White Google+ Icon
SAUZEN
Partners
bottom of page